...
det väääääärker i kroppen....=(
.:M:.
skitlördag
tyvärr började jag känna lite flunsasymtom en par timmar innan vi skulle fara hem, och idag har jag legat heeela dan =( blir så förbannad!!! för vi var bjudna på middag till landön ikväll, men nu sket sig ju det...lär väl bli kurant lagom till måndag är man ska på jobb =S
nu ska jag återvända till min nussekudde och försöka bli frisk.
.:M:.
såhär ser en tjejfest på olearys ut med no...
såhär ser en tjejfest på olearys ut med norskar... =S undrar hur de här slutar =)
tjejmys hos sandra i kväll. underbart <3
tjejmys hos sandra i kväll. underbart <3
home at last


efter massa lek, bus och lite "mamma mu" tittande, blev det pannkakor och sylt =)

dom är så söta så jag smäller av!!!


L O V E . . . <3
.:M:.
movietime
2/5 får den av oss. en smetig film med några roliga scener.
.:M:.
saturdaynight

hasse och kalle myglade (storfuskarna =)) vilket gjorde att kalle vann, men vi bjöd på det. efter det gled vi ner på pause.

där drack vi en drink var innan det var dags för oss att ta bussen hem.

återigen...supertack för en trevlig kväll!!!
.:M:.
herregud vilken 23års middag!!! kalle har ...
herregud vilken 23års middag!!! kalle har bjudit på smördegsinbakad oxfile, potatisgratäng, en underbar rödvinssås, bea och en härlig sallad. grattis lisa och tusen tack kalle för en ljuvlig middag!
onödigt måste =)

.:M:.
tre små hjärtan

.:M:.
middag

förrätt


min tallrik

hasses "jagförstöralltmedketchup" tallrik
nu är jag så sjukt mätt...måste dö på soffan en stund.
.:M:.
fredagsmiddag
-vitlöksbröd med parmesan och basilika
-fondue (vi använder älgfilé, körsbärstomater, champinjoner, lök och paprika) med pommes, bea, vitlökssås, rödvinssås och smörstekt sparris
kommer att bli grymt =)
bilder kommer sen...
.:M:.
words
-happiness is every human beings birthright-
tack s =)
.:M:.
shit!
ska veckorna gå i den här farten är ju snart våren här =) fredag i morron igen, och då gäller det planeringsdag för vår (min och kollegorna) del. helt ok att avsluta veckan med det.
vad som händer i helgen vette huun. det inplanerade är födelsedagsmiddag hos lisa på lördag, annars är det blankt i kalendern.
.:M:.
det talar för sig själv..
20.00 sveriges mästerkock
21.00 vad blir det för mat
21.30 middag på 30 min med jamie oliver
behöver jag säga att jag ääälskar matlagningsprgram ;)
.:M:.
new shoes

.:M:.
jakten på lycka
i kvällens avsnitt spelades anna ternheims "shoreline" som jag tycker väldigt mycket om, och jag märkte ikväll att den får fram väldigt många känslor i mig. mystisk känsla...
Ever since i was eight or nine
I've been standing on the shoreline
Always waiting
For something lasting
Loose your hunger, you loose your way
Get confused and you fade away
Oh this town
Kills you when you are young
Oh this town
Kills you when you are young
I'm not the boy i used to be
This town has got the youth of me
All eyes turn hollow
From the work of sorrow
Standing on the paving
By the office building
They've got so much to do
Never time for you
We are shadows
Oh we're shadows
Shadows in the alley
You die when you're young
You die when you're young
You die when you're young
.:M:.
movietime
.:M:.
tisdag
.:M:.
movietime
hade väntat mig lite mer av den här filmen, men den floppade tyvärr. jag gillar ju kvinnliga "warriors", men jag insåg igår att ingen slår angelina jolie som lara croft...just love her!!!
.:M:.
is it me or them???
sen gled vi iväg på giganten och tittade på bärbara datorer (vi måste ha en ny), och vi blev väldigt kära i denna:
apples macbook pro
tråkigt nog var 15" slut i hela världen och skulle inte finnas tillgänglig förrän om ca 1,5 månad, så antingen väntar vi eller så får det bli en 17". själv hade jag kunnat tänka mig en 13", men h vägrar.
snart blir det tacos, skidskytte och sen film...en liten myslördag på tumanhand =)
.:M:.
flashbacks!

snygging!!!
.:M:.
lägesrapport från pappa i rise: en kall öl...
lägesrapport från pappa i rise: en kall öl och skidskytte är tydligen "the shit". vissa har verkligen fredagsmys.
faaaaan!
A B S O L U T A L D R I G att äta det igen heller!
men...kycklingen, paprikan och ruccolasalladen var kanoners =)
vill ni ha originalreceptet klickar ni här

.:M:.
dagens rätt
på återseende när det är klart!
by the way...jag tror det snöar ute...
.:M:.
skittisdag
sniglade mig till jobbet och tog emot första kotten 05.55. hon var pigg, jag var ett vrak. tyvärr satt vraket kvar i mig hela dagen och jag var på riktigt pissigt humör. på väg hem från jobbet fick jag ångest och skickade ett sms till s och bad om ursäkt om jag varit grinig. antingen ljög hon eller så dolde jag mitt humör bra, för hon hade inte märkt nåt.
i morron ska jag vakna utvilad och glad, och förhoppningsvis håller det i sig heeela dagen =)
.:M:.
woop woop!
.:M:.
weeeiii!!!

.:M:.
bejbivakt
idag har bejbin varit hos oss. tog en uppfriskande promenad i snöyran.
sen gick vi hem och "degade".
jobbigt att bli kladdig på händerna...
mumsungen =)
.:M:.
slapplördag
resten av dagen har vi hängt hos martin (hasses son), fikat och lyssnat in hans nyinköpta bosesystem...snacka om ljud!!! undra om grannarna under oss skulle uppskatta om vi köpte ett sånt??? knappast!!!
nu ligger vi och slappar i soffan, mätta efter middan (lövbiff, kroketter, massa såser och en mumsig sallad). i kväll blir det nog en film och sen bädden.
.:M:.
dagens rätt


förrätt:
sparrissoppa med parmesan och salviaflarn
dryck: puycheric syrah 2009
4 personer:
350 g grön sparris
3-4 schalottenlökar
3 dl grädde
3,5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
salt och peppar
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Parmsan och salviaflarn:
1 kruka salvia
2 dl riven parmesan
Blanda hackade salviablad med riven parmesanost och lägg i små högar på en plåt med bakåplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills flarnen fått fin färg (200 graders ugn). Låt svalna. Förvara dem torrt till servering.
kyckligfilé med salamisegel på en bädd av lantbröd och avocadoröra
dryck: 2015 fleur du cap chardonnay
4 personer:
4 kycklingfiléer
1 msk olja + 1 msk soja
svartpeppar
12–16 skivor god salami
2-4 avokado
1 rödlök, finhackad
pressad lime
salt, peppar
4 stora skivor lantbröd + lite olivolja
Servering:
1 påse blandad sallad, gärna italiensk
hyvlad parmesan
olivolja
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Skär några snitt på snedden i kycklingfiléerna. Blanda olja och soja, pensla köttet. Peppra. Stick ner salamin i skårorna och stek kycklingen helt igenom i ugnen, 20–22 min.
3. Gröp ur avokadorna och mosa dem grovt. Blanda med lök, smaka av med limesaft och kryddor. Rosta brödskivorna vackert bruna i ugnen, ta ut och rippla över lite olja.
4. Arrangera salladen på 4 tallrikar. Bred avokadoröran på brödet och lägg ovanpå salladen, toppa med kycklingen. Hyvla parmesan över salladen och ringla lite olja ovanpå.
cheesecake med passionsfrukt
dryck: nivole
Antal portioner: 4
Botten
7 st digestivekex
30 g smör
Fyllning
2 tsk gelatinpulver
2 st ägg
200 g philadelphiaost
1.5 dl crème fraiche
0.75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och pressad saft
Glasyr
2 tsk gelatinpulver
2 msk socker
4 msk vatten
4-6 st passionsfrukter
1. Botten
Smält smöret.
2. Smula sönder kexen fint med mortel, eller lägg dem i en plastpåse och krossa med kavel.
3. Rör ihop smör och kexsmulor.
4. Platta ut i dessertskålar.
5. Ställ in i kylen.
6. Fyllning
Dela äggen i vitor och gulor.
7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
8. Vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd ner dem i smeten.
9. Värm citronsaften i en kastrull.
10. Rör i gelatinpulvret.
11. Låt svalna något.
12. Häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
13. Häll blandningen i skålarna.
14. Släta till ytan och ställ i kylen minst 1 timme.
15. Glasyr
Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
16. Rör ner gelatinpulvret och låt det smälta.
17. Skrapa ner innehållet från passionsfrukterna men ta inte med hinnorna.
18. Blanda väl och låt svalna.
19. Bred ut över ostsmeten i dessertskålarna.
20. Ställ in i kylen minst 1 timme till

förrätten och varmrätten blev super!!! men tyvärr är vi inga efterrättsmänniskor, så den får bara ett okej.
.:M:.
äntligen!
här har ni en rulle som är värd att se!!! lääängesen jag såg en sån bra film.
4/5 av både mig och mannen.
.:M:.
freitag
.:M:.
reflektioner från dagen
hämtade upp sandra i morse (vi skulle åka på kurs) och underbaringen har med sig en proppfull mugg med kaffe till mig. dagen kunde ju inte ha börjat bättre =) på kursen hamnade jag i en väldigt trevlig grupp, och min "parkompis" gav mig flera komplimanger (som jag kanske inte riktigt tog åt mig, men jag låtsades). tack! sen åkte jag upp till min skata och tjattrade, skrattade och drack kaffe som bara vi kan (och mussade på vince såklart). åker alltid därifrån med lite ny energi i bagaget ;) sen kommer jag hem och kollar fejjan där jag också fått beröm för min blogg och mina foton av några sötnötter... hallå!!! vad har jag gjort för att förtjäna all denna beröm??? jag fattar ingenting! men det kanske är meningen. jag kanske bara ska sluta att analysera allt och ta åt mig och njuta.
ikväll evelina, ska jag skriva 3 saker i "boken" och sen ska jag somna med ett litet leende =)

tack för att ni finns alla underbara mumsgurkor, stora som små =)
.:M:.
underbara ungar!
.:M:.
hälsningar från landön...

hälsningar från vince!
.:M:.