dagens rätt

bucatini alle pancetta e pomodorini eller pasta med tomatsås och bacon.



4 portioner

1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olja
2 tsk honung
2 msk smör
svartpeppar efter smak
flingsalt efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta (bucatini no. 9)
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella (vanlig går också bra)
riven parmesan, färsk

Gör så här

1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.

2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.

3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.

4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar.

5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.

6. Skiva och knaperstek baconet.

7. Koka pastan al dente.

8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.

9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.

10. Servera genast!


kanongott!!!


.:M:.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0