gårdagens middag

hade slut på fantasin så jag kikade på santa marias hemsida och hittade detta recept:


thai barbeque beef

4 portioner

600 g nötkött (fläskfilé eller kycklingfilé)
1 burk Satay Sauce
8 st grillspett

Marinad:
2 msk matolja
2 msk Fish sauce
2 msk Thai red curry paste
1 tsk Gurkmeja
2 klyftor vitlök
1 st lime, juicen
2 st charlottenlökar
1 msk socker
1 krm Svartpeppar, malen

Servera med:
Premium Egg Noodles

TILLAGNING

Mixa alla ingredienser till marinaden i en mixer eller mortel. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt marinaden. Låt köttet marinera i minst 30 min, gärna längre. Trä köttet på spetten (träspett bör läggas i vatten ca 10 min innan). Grilla i ugnen, på 250 grader C i 5-8 minuter, eller i grillpanna, ca 1-2 min per sida.

Servera spetten med Santa Maria Thai Satay Sauce och Santa Maria Thai Egg Noodles eller jasminris.



till detta gjorde vi en banan/currysås som var klockren till denna rätt:

2 dl creme fraiche
1 mosad banan
1 pressad vitlök
1 tsk curry
salt och peppar

efterrätten blev en hallonmousse:

5 dl hallon
2 gelatinblad
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl grädde

gör såhär:

Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
Sila såsen så att kärnorna försvinner.
Blötlägg gelatinet och rör ner i den varma såsen.
Låt såsen svalna och rör sedan ner vaniljsockret.
Vispa grädden.
Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylskåp minst två timmar.





.:M:.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0