gårdagens middag
hade slut på fantasin så jag kikade på santa marias hemsida och hittade detta recept:
thai barbeque beef
4 portioner![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
600 g nötkött (fläskfilé eller kycklingfilé) 1 burk Satay Sauce 8 st grillspett ![]() Marinad: 2 msk matolja 2 msk Fish sauce 2 msk Thai red curry paste 1 tsk Gurkmeja 2 klyftor vitlök 1 st lime, juicen 2 st charlottenlökar 1 msk socker 1 krm Svartpeppar, malen ![]() Servera med: Premium Egg Noodles ![]() TILLAGNING Mixa alla ingredienser till marinaden i en mixer eller mortel. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt marinaden. Låt köttet marinera i minst 30 min, gärna längre. Trä köttet på spetten (träspett bör läggas i vatten ca 10 min innan). Grilla i ugnen, på 250 grader C i 5-8 minuter, eller i grillpanna, ca 1-2 min per sida. |
till detta gjorde vi en banan/currysås som var klockren till denna rätt:
2 dl creme fraiche
1 mosad banan
1 pressad vitlök
1 tsk curry
salt och peppar
efterrätten blev en hallonmousse:
5 dl hallon
2 gelatinblad
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
gör såhär:
Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
Sila såsen så att kärnorna försvinner.
Blötlägg gelatinet och rör ner i den varma såsen.
Låt såsen svalna och rör sedan ner vaniljsockret.
Vispa grädden.
Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylskåp minst två timmar.
.:M:.